• Jongens A wint belangrijke wedstrijd om kampioenstitel!

  Wakker worden. Je weet het meteen. Vandaag is het erop of eronder. Het is grandioos winnen of volledig afgaan. Vrijdagavond maakten we het niet al te laat in de wetenschap dat spelen tegen Dosko JA1, op zaterdagmorgen 9:30, opperste concentratie vereist.

  Het belooft een beladen wedstrijd te worden. De vorige wedstrijd won DVC JA1 in eigen huis met 3-1 en Dosko staat te popelen om revanche te nemen. Via het sociale medium verscheen er een post met in de ondertiteling de volgende zin: ‘De strijd barst los op 16 November om 9:30 in de Stolp’. Ze waren er kennelijk klaar voor.

  Aangekomen in Stolwijk en snel omkleden. Speler Verdouw grapt richting speler van Dijk dat het Jägermeistertje wellicht zijn vruchten zou gaan afwerpen. Enkele Dosko-spelers kijken elkaar glunderend aan. Zou het kunnen zijn dat de tegenstander te diep in het glaasje gekeken heeft?

  Warmlopen. Met een enkele blik naar de overkant van het veld blijkt dat Dosko JA1 alles uit de kast trekt om niets aan het toeval over te laten. Ze hebben behoorlijk wat wissels. Na enkele indrukwekkende sprints, interessante bloksprongen, verwoestende uithalen aan het net en de zwakste schakel bij de tegenstander uitgezocht te hebben begint de wedstrijd.

  Onze coach houdt ons voor om rustig ons ding te doen, niet letten op het thuispubliek, verdedigend goed staan en rustig die eerste paas brengen en aanvallen maar. Na een 3-1 verlies bij VollinGo zijn we gebrand op een goed resultaat tegen één van de kanshebbers in de competitie(waartoe we onszelf ook mogen rekenen).

  Het jägermeistertje pakte goed uit. De wedstrijd werd niet ervaren als een strijd, maar meer als een afslachting. Waar DVC floreerde in de passing, het verdelen van het spel en het afwerken, daar liet Dosko steken liggen. DVC benutte goed de ruimtes die er vielen in het midden van het speelveld en in de hoeken achterin. Tobias van Weelde, Erik Boere en David Noordegraaf wisten aan de flanken menig bal er overheen te raggen of in de ruimtes te prikken(in de codetaal wel het 18’tje genoemd). Tevens blonken de neven Job- en Sem Verdouw uit aan het midden van het net door, op het aangeven van de in vorm spelende Johan van Dijk, de bal goed af te maken. Variaties op het nulletje, 2’tje en 3’tje waren niet van de lucht. Dan had je nog Tara Leber, die als de vrouwelijke rust zelve het onstuimige spelen van de mannen een goede richting op stuurde, door keer op keer met een heerlijk eerste pass op de proppen te komen. Uiteindelijk komen we bij onze onmisbare Anne van Hoorn die, met nog maar 4 sets verlies, over nu inmiddels 5 wedstrijden, keer op keer bewijst een groot tacticus en een gedreven persoonlijkheid te zijn.

  Dan had je nog de fantastische schare uitpubliek, waaronder gelederden van Heren 1 en vader van Dijk, die met grote getalen afgereisd was naar het afgelegen Stolwijk. Het thuispubliek had een grote trommel klaarstaan om hun spelers aan te moedigen, maar de nuchtere Driebruggenaren achtten dit niet als noodzakelijk. ‘Hop-Hop-Hop’ en ‘Puntje voor de sfeer’ galmden door de gestileerde sporthal en zorgden voor meer dan voldoende chemie tussen spelers en publiek om een goed resultaat neer te zetten. De trommel is overigens 3 keer gebruikt wanneer Dosko een mooi punt maakte of op voorsprong kwam. Het thuispubliek droop teleurgesteld af toen DVC Dosko met 25-16, 25-19, 25-15, 25-18 van de mat veegde.

  Na deze overwinningsoeuvre moet gezegd worden dat Dosko sportief hun verlies aanvaardde en ze vertelden blijmoedig dat ze uitzagen naar volgende wedstrijden waarin ze weer kunnen gaan ‘strijden’ voor het kampioenschap. Wij wensen ze alle geluk toe, maar zijn van plan dat kampioenschap mooi mee naar huis te nemen(aan motivatie geen gebrek)!

 • Dames 3 weet 5 punten in Driebruggen te behouden!

  Dames 3 moest afgelopen zaterdag om 14.00 spelen tegen Volevo. Het seizoen gaat tot nu toe nog vrij moeizaam voor dames 3. Met verschillende blessures van onder andere Aline en Ilse hebben ze regelmatig spelers van dames 4 of de jeugd bij hun langs de kant staan. Met weer een heel nieuw team waarbij de spelers uit verschillende teams zijn samengevoegd is het nog een beetje wennen wat te zien is bij de wedstrijden. Bij de bekerwedstrijd van maandag 21 oktober leek alles eindelijk een beetje op zijn plek te vallen. Iedereen wist waar die heen moest en het teamwerk komt steeds meer naar boven. Dit hoopten de dames dan ook door te pakken naar de wedstrijd van zaterdag. Helaas deden Aline en Ilse beiden nog niet mee aan deze wedstrijd dus kwam Bente ons versterken. Daarnaast was er een walm aanwezig van bier. Deze nam Romy nog gezellig mee van het concert Rowen Heze uit America (limburg).  Volevo stond boven ons in de ranglijst waardoor de dames hun kansen zeker roken om te gaan winnen. De eerst set begon met veel plezier en veel lol waardoor dit resulteerde in een setwinst van 25-17. De tweede set wisten we dit door te pakken met een setwinst van 25-16. Ondanks twee blessures in het team vinden de meiden het altijd fijn als er nog eentje bij komt... Helaas deed Iris tijdens de wedstrijd haar nek verdraaien waardoor we helemaal geen wissels meer over hadden gehouden. Gelukkig wrd deze derde set nog wel gewonnen door de dames. Nu er al vier punten behaald waren wilden de dames natuurlijk ook het laatste punt nog binnen slepen. De laatste set maakten wij het onszelf wel wat lastig en werd het nog spannend, maar gelukkig wonnen we 25-21. De vijf punten bleven dus mooi in Driebruggen. Door deze overwinning stegen we een aantal plekjes op de ranglijst. Bente onwijs bedankt voor het invallen! Volgende week spelen we weer thuis om 14.00 tegen VSTS. Heeft u niets te doen? Moedig ons dan vooral aan, want dan gaan wij nog beter spelen!

 • DVC heren geven vervolg aan goede seizoenstart

   

  Afgelopen week heeft DVC H1 twee keer gespeeld een keer voor de beker en een keer voor de competitie. Beide wedstrijden werden met 1-3 gewonnen.

  Op woensdag 23 oktober stond er bekerwedstrijd op het programma tegen Monza H2. De eerste set moesten de heren nog even bijkomen van de lange autorit richting Monster, deze set ging dan ook nipt verloren met 25-22. In de sets die volgden was DVC, zonder spectaculair te spelen, toch de bovenliggende partij. Deze sets gingen met 19-25, 22-25 en 18-25 naar DVC. In de volgende ronde van beker komt Jupiter H1 uit Oudewater op bezoek in Driebruggen. Aangezien Jupiter uitkomt in de 1e klasse, een klasse hoger dan DVC, zal dit een pittige wedstrijd worden.

  Twee dagen later mochten de mannen naar Delft om het tegen Punch H4 op te nemen in de competitie. Omdat DVC na vier wedstrijden 4-0 gewonnen te hebben eerste staat in de poule kon Punch zijn borst natmaken. Punch haalde alles uit de kast met maar liefst 12 spelers en publiek. In de eerste set wist DVC al snel een grote voorsprong te pakken aan het einde van de set kwam Punch terug maar DVC wist de set met 20-25 te winnen.  Punch zetten het goede spel in de tweede set door en wist met vervelende services DVC te ontregelen, met 25-18 ging deze set naar Punch. Het eerste setverlies in de competitie motiveerde de heren om in de derde set iets extra’s te doen. De servicedruk was goed en er werd lekker aangevallen, Punch kon in deze set maar 9 punten maken. Bij setstanden onder de 10 punten trakteert de coach Marcella op bitterballen, dus er werd al een klein feestje gevierd. (achteraf zou helaas blijken dat de frituur in de kantine uit stond). De vierde set werd ook door DVC gewonnen met 25-18. Er konden dus 4 punten mee in de tas naar Driebruggen.

  Met 24 punten uit 5 wedstrijden gaan de heren aan kop in de 2de klasse. De nummer twee Timios H2 komt 2 november om 16 uur op bezoek in Custwijc.  In deze kraker zal DVC zich van zijn beste kant moeten laten zien en moeten bewijzen of ze een serieuze titelkandidaat zijn. Alle support is dus welkom!