• Wedstrijdverslagen

• Met opgeheven hoofd gaat dames 1 door.

Om 17.00 uur schoven de eerste dames en coach Gerrit aan tafel in het restaurant van Custwijc. Hoewel, Joyce en Jacky schoven aan in de gang. Zij waren de handhavers die middag. Een nieuwe taak op deze eerste thuisspeelwedstrijd. 18.00 was het dan zover, we gaan inspelen.

Het eerste fluitsignaal kwam netjes om 18.30 en helaas ging het eerste punt ook direct naar tegenstander Zovoc. Nog vele punten volgde, want DVC was net te laat, werd afgeblokt, sloeg de bal in het net of er was een verkeerde service. Set 1 is dat ook geen een om over naar huis te schrijven.

Set 2. We moesten iets anders. Keihard werken, blijven aanvallen, tegenstander onder druk blijven zetten met een goede service. Tactische wissels werden ingezet door Gerrit. Dit resulteerde in het setwinst voor DVC. 1-1

Set 3. Och och och, wat was deze set spannend. Beide teams werkten keihard en het ging gelijk op vanaf 20-20. Wederom een tactische en verassende wissel. Marloes werd in het veld gebracht op de midden positie. Een verrassingsaanval met haar linkerhand. Spelverdeler Chantal twijfelde geen seconde, speelde de bal precies in de linkerhand van Marloes en zij sloeg hem BAM op de grond in het veld van de tegenstander. Verrassingsaanval gelukt! 24-23 in het voordeel van DVC. We gaan door. 25-25 het blijft spannend. 25-26 voor Zovoc, wat zijn die dames goed. En dan, maken zij het winnende punt. 25-27 voor Zovoc. Wat hebben wij gestreden en wat zijn zij én wij goed.

Set 4 is bijna een kopie van de 3e set. DVC laat weer zien dat zij in de 3e divisie hoort. Met 23-25 verlaten zij het veld met 1-3 verlies. En 1 punt op zak. Maar wat hebben zij goed gespeeld en kunnen ze terug kijken op een goed spel met het gehele team.

U kunt zich ook voorstellen dat bij ondanks die ene punt, de sfeer hartstikke goed was. Dit werd bij het Jaap uiteraard goed gevierd met patat, bitterballen en een lekker drankje!

We maken ons weer klaar voor de wedstrijd van donderdag.